Adictia / Dependenta

      Notiunea de adicție se referă la comportamente sau procese caracterizate de acte repetate în care predomină dependența de anumite situații sau substanțe căutate și consumate cu aviditate.
      Adicția de substanțe mai este definită ca o boală cronică, recidivantă a creierului, care este caracterizată prin căutarea compulsivă de substanțe și utilizarea acestora, în ciuda consecințelor negative. Este considerată o boală a creierului deoarece substanțele consumate afectează creierul. Creierul își schimbă structura și modul în care funcționează. Aceste modificari cerebrale pot fi de lungă durată și pot duce la comportamente periculoase, de multe ori auto-distructive.
      În cazul dependențelor de comportament, chiar dacă nu sunt implicate substanțe sau elemente chimice cercetările au prezentat faptul că unii indicatori de bază ai dependenței de comportament sunt similari cu cele ale dependenței provocate de elemente chimice sau de o substanță. În prezent, cercetătorii subliniază faptul că, pentru a pune diagnosticul de dependență de comportament, deficiențele funcționale trebuie să fie prezente la locul de muncă, în relațiile sociale sau în alte situații sociale.