luxsublima spiritualitate 5

Confruntați cu situația de a fi distruși de dependența noastră, nu am avut de ales în cele din urmă decât să ne deschidem mintea față de chestiunile spirituale. Din acest punct de vedere, alcoolul sau alte substanțe chimice au fost cele care ne-au convins; într-un final, ne-au redus la o stare în care am pierdut simțul rațiunii. Am ajuns să învățăm că atunci când ne încăpățânăm să închidem ușile minții noastre, închidem mult mai multe în afară decât înăuntru. Resping eu imediat ideile noi? Sau încerc, cu multă răbdare, să îmi schimb vechile moduri de viață?

Rugăciunea de azi

Fie ca eu să-mi păstrez mintea deschisă, mai ales în ceea ce privește chestiunile spirituale, ținând minte că termenul de „spiritual” este unul mult mai extins decât cel de „religios”. (Am fost născut în spirit/duh, dar mi s-a predat religia). Fie ca eu să rețin faptul că o minte închisă este un simptom al alcoolismului meu și că mintea deschisă este esențială recuperării mele.

Ce să-mi amintesc azi

Dacă închid mai multe în afară decât înauntru, oare ce anume protejez eu?

open your mind black by memedreamer d4wcdrq

Condiționați de vechile idei și vechile tipare de viață, este de înțeles că avem tendința de a opune rezistență anumitor sugestii care ni se fac atunci când venim pentru prima dată la Program. Dacă așa stau lucrurile, nu e nevoie să respingem permanent astfel de sugestii; ne-am dat seama că este mai bine, cel puțin pentru o vreme, să le lăsăm deoparte. Ideea e că nu există o cale bună sau rea, nici una grea-dar-rapidă. Fiecare dintre noi folosim ceea ce este mai bine pentru noi la un anumit moment dat, păstrându-ne mintea deschisă față de un alt tip de ajutor pe care l-am putea găsi valoros altă dată. Incerc eu să rămân cu mintea deschisă?

Rugăciunea de azi

Fie ca eu să fiu lămurit cu adevărat ce înseamnă mintea deschisă, să fiu conștient că definiția de odinioară pentru „minte deschisă” nu înseamnă „minte cu vederi largi”. Fie ca eu să am constant mintea deschisă față de orice sugestie pe care ar avea-o cineva care venit în Program de mai multă vreme decât mine. Ceea ce a funcționat pentru ei poate să funcționeze și pentru mine, indiferent de cât de obscur sau de evident mi se pare.

Ce să-mi amintesc azi

Doar o minte deschisă poate fi vindecată.

 

Ce lucruri minunate s-ar putea întâmpla în viața mea dacă aș putea renunța la impulsul meu natural de a-mi justifica acțiunile. Este oare onestitatea atât de adânc reprimată, sub atâtea straturi de vinovăție, încât să nu o pot elibera pentru a-mi înțelege motivele? A fi onești cu noi înșine nu este ușor. Este greu să analizăm de ce am avut un anume impuls și, mai important, de ce am acționat conduși de el. Nimic nu ne face să ne simțim mai vulnerabili ca și renunțarea la sprijinul alibiurilor. Cu toate astea, consimțirea de a fi vulnerabil îmi va fi de mare folos pentru progresul meu în Program. Devin eu mai conștient că auto-amăgirea îmi multiplică problemele?

Rugăciunea de azi

Fie ca Dumnezeu să mă elibereze de nevoia de a găsi scuze. Ajută-mă să fac față realităților care ies la iveală atunci când sunt onest cu mine însumi. Ajută-mă să știu, la fel de sigur precum faptul că după răsăritul soarelui urmează ziua, că dificultățile mele vor fi micșorate dacă pot doar să mă încred în Voia lui Dumnezeu.

Ce să-mi amintesc azi

Voi avea bunăvoința de a împlini voia Lui.

Mental Illness and the Stigma of the Spiritual Experience

Unii oameni din Program simt că nu pot să facă lucrurile pe care și le-ar dori să le facă. Se îndoiesc de propriile capacități. Dar, fiecare persoană are capacități nefolosite. Suntem copiii lui Dumnezeu, ceea ce trebuie să ne dea un indiciu important asupra caracterului infinit al capacităților noastre. Ca ființe spirituale, suntem nelimitați. Adevărat, ne va fi mai ușor să acceptăm aceste lucruri ca fiind valabile la o persoană de succes într-un anumit domeniu. S-ar putea să ne comparăm realizările cu ale altora și să ne simțim descurajați. Dar singura comparație pe care avem nevoie s-o facem sau ar trebui să o facem este cu noi înșine. Sunt eu mai bun, mai productiv, astăzi?

Rugăciunea de azi

Fie ca eu să-mi dau seama că sunt copilul lui Dumnezeu și că promisiunea lui părintească că-mi va da ceea ce am nevoie, nu ceea ce mi-aș dori eu, este un mod de a mă învăța să fiu ceea ce sunt, nu ceea ce am visat că ar trebui să fiu. Ca ființă spirituală, pot deveni cu adevărat productiv – poate chiar să fac lucruri pe care altădată nu mă simțeam capabil să le fac fără ajutorul cârjelor - alcoolul, pastilele, mâncarea în exces, care mă amețeau cu o falsă încredere.

Ce să-mi amintesc azi

Să mă compar pe mine cel de acum, cu cel ce eram înainte.

children of god

Sunt liber să fiu, să fac, să accept, să resping. Sunt liber să fiu acea persoană înțeleaptă, iubitoare și răbdătoare, care îmi doresc să fiu. Sunt liber să fac ceea ce consider că este înțelept – ceea ce sub nici o formă nu va răni sau stânjeni o altă persoană. Sunt liber să fac ceea ce mă va conduce către pace și satisfacție. Sunt liber să decid pro sau contra, să spun da sau nu. Sunt liber să trăiesc viața în mod eficient și să contribui cu ceea ce am. Am ajuns eu să cred că sunt liber să fiu cel mai bun care pot fi?

Rugăciunea de azi

Fie ca libertatea pe care o simt acum să continue să crească în viața mea pentru a mă convinge de bunătatea vieții pe care mi-o doream întotdeauna. Fie ca eu să accept această libertate cu binecuvântarea lui Dumnezeu – și să o folosesc cu înțelepciune.

Ce să-mi amintesc azi

Fie ca libertatea să fie autentică.5download