Efectele alcoolului asupra organismului

      Consumul exagerat de alcool - o singură dată sau constant  - poate avea repercusiuni grave asupra sănătății tale. Iată cum alcoolul poate să îți afecteze corpul:
Creierul
      Alcoolul interferează cu căile de comunicare ale creierului și poate afecta modul în care creierul arată și funcționează. Aceste întreruperi în modul de comunicare a creierului pot schimba dispoziția și comportamentul, făcând dificilă gândirea clară și miscarea coordonată.
Inima
      Consumul exagerat de alcool pe o perioadă lungă de timp sau prea mult o singură dată poate afecta inima, cauzând probleme, printre care:
Cardiomiopatie - întinderea și epuizarea mușchiului cardiac.
Aritmii - bătăi neregulate ale inimii.
Accidente vasculare cerebrale.
Hipertensiune arterială.
     Cercetările în domeniu arată că în cantități moderate, consumul de alcool poate proteja adulții sănătoși de dezvoltarea bolilor coronariene.
Ficatul
      Consumul exagerat de alcool afectează grav ficatul și poate duce la o varietate de probleme și inflamații ale ficatului, inclusiv:
Steatoză sau ficatul gras.
Hepatita alcoolică.
Fibroză.
Ciroză.
Pancreas.
       Alcoolul determină pancreasul să producă substanțe toxice care pot duce în cele din urmă la pancreatita, o inflamație periculoasă și umflarea vaselor de sânge din pancreas afectând în mod negativ digestia.
Cancer
      Consumul exagerat de alcool poate crește riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de:
Gură.
Esofag.
Gât.
Ficat.
Sân.
Sistemul imunitar
      Consumul exagerat de alcool poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce face corpul să fie o țintă mult mai ușoară pentru boală. Consumatorii cronici de alcool – dependenții de alcool- sunt mai susceptibili în a contracta boli cum ar fi pneumonia și tuberculoza, decât persoanele care nu consumă exagerat alcool. Consumul exagerat de alcool cu o singură ocazie încetinește capacitatea organismului de a îndepărta infecțiile - chiar și până la 24 de ore după ce se consumă alcool.