Poți învinge în lupta cu alcoolul

      Asociația pentru recuperarea, reabiltarea și reintegrarea alcoolicilor și a persoanelor cu alte adicții – Victorem (Victorios în latină), pe scurt 3R2A, a apărut din dorința unor dependenți și a unor profesioniști de a se implica în tratarea adicțiilor.  Impactul dependențelor la nivel personal, familial, la nivelul întregii societăți dacă vreți, este unul imens. Dependențele pot distruge vieți, familii, prietenii, afaceri... Cine ne vizitează site-ul nu o face de plăcere, sigur este afectat de o dependență. A lui sau a unei persoane dragi. Putem fi de ajutor. Noi știm că împreună putem fi victorioși. De unul singur e prea greu, unii au trecut prin asta și știu ce înseamnă. Este greu să acceptăm că avem o problemă, este dificil să cerem ajutorul.
      Iată un fragment din “Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry care ne relevă cât de greu este să scapi din spirala descendentă de unul singur…


 Pe planeta următoare trăia un beţiv. Vizita fu aici foarte scurtă, însă ea îl cufundă pe micul prinţ într-o adâncă amărăciune.
 - Ce faci acolo? îi spuse beţivului, pe care îl găsi şezând tăcut în faţa unei grămezi de sticle goale şi a unei grămezi de sticle pline.
- Beau, răspunse beţivul cu un aer jalnic.
- Şi de ce bei? îl întrebă micul prinţ.
- Ca să uit, răspunse beţivul.
- Ce să uiţi? îl cercetă micul prinţ, căruia i se şi făcuse milă de el.
- Ca să uit că mi-e ruşine, mărturisi beţivul, lăsându-şi capul în jos.
- Şi de ce să-ţi fie ruşine? întrebă micul prinţ, dorind să-i vină în ajutor.
- Ruşine că beau, încheie beţivul, care se ferecă pentru totdeauna în tăcerea lui. Şi micul prinţ plecă, năucit. „Oamenii mari, de bună seamă, sunt foarte ciudaţi”, îşi spuse el, continuându-şi călătoria.

      De aceea, vă recomandam să vă înfrângeți timiditatea și rușinea și să sunați sau să ne trimiteți un mail. Sigur veți primi un răspuns.  De asemenea vă asigurăm deplina confidențialitate.  Nici o informație, nici un detaliu al celui care ne contactează telefonic  sau pe email, nici un detaliu sau informație personală a persoanelor care urmeaza un tratament în cadrul asociatiei noastre, nu vor fi divulgate. Informațiile dumneavoastră sunt în siguranță.